Katso tulevaisuuteen ja valitse huoleton maalämpö omakotitaloon

Leikkaa lämmityksesi hiilijalanjälkeä siirtymällä maalämpöön

Maalämpö on ympäristöystävällinen ja käyttökustannuksiltaan edullinen lämmitysmuoto. Paras säästö syntyy käyttämällä laadukasta tekniikkaa ja hankkimalla kotisi tarpeisiin oikein mitoitetun laitteiston asiantuntevalta myyjältä. Maalämmöllä lämmität huoletta ympäri vuoden kesähelteistä talven paukkupakkasiin, jolloin perinteisiin lämmitysmuotoihin verrattuna säästöä voi tulla jopa 10 € päivässä.

Maalämmön valinta on ekoteko

Siirtymällä maalämpöön laadukasta tekniikkaa käyttämällä pienenee sekä lämmityskulut että asumisen hiilijalanjälki. Maalämpö sopii uudiskohteisiin, kuten omakotitaloihin ja kesäasuntoihin, joissa on lattialämmitys sekä patterilämmitteisiin vanhoihin taloihin. Maalämpö asennetaan nykyisen lämmönlähteen tilalle korvaamaan esimerkiksi vanha öljykattila. Suorasta sähkölämmityksestä siirrytään maalämpöön vaihtamalla energiaremontissa patterit vesikiertoisiksi.

Valitse tutkitusti tehokas NIBE-lämpöpumppu

NIBEllä on pitkä kokemus uusiutuvan energian hyödyntämisessä kotitalouksen lämmityksessä älykkään tekniikan avulla sekä markkinoiden paras lämpökerroin.

NIBEn laitteet on helppo kytkeä osaksi älykotiasi. NIBE-maalämpöpumput saa joko lämpimän käyttöveden lämmitykseen tarkoitetulla integroidulla varaajalla tai ilman. Pumppuun voi lisätä energiatehokkaan viilennyksen, joka toimii ilman kompressoria sekä laajentaa järjestelmää esimerkiksi aurinkopaneeleilla. NIBE Uplinkin avulla ohjaat ja seurat lämpöpumppusi toimintaa ja säästät sähkölaskussa.

Tutustu tästä Ruotsin energiaviraston tekemään vertailuun asiasta.

Toimintavarma lämmitysjärjestelmä vuodenajasta riippumatta

Kun asennus, mitoitus ja laitevalinnat on tehty oikein, maalämpö on helppo ja huoleton lämmitysjärjestelmä vuodenajasta riippumatta.

Askarruttaako maalämmön hinta?

Maalämpöä hankittaessa kohteet ovat erilaisia ja sitä kautta myös kustannukset muuttuvat. Hinnan muodostumiseen vaikuttavat esimerkiksi lämmitettävät kuutiot, asukasluku, nykyinen energiankulutus, kohteen ikä, lämmönjakotapa, lämmön keruutapa ja maaperän laatu.

Asiakkaallemme toteutunut maalämmön hintaesimerkki 1

Omakotitalo, rv. -65, 150 m2, 4 asukasta

  • Lämmityskustannukset öljyllä: 2 500 l x 1,1 €/l = 2 750 €
  • Lämmityskustannukset maalämmöllä: 5 500 kWh x 0,12 €/kWh = 660 €

Säästö vuodessa: 2 750 – 660 = 2 090 €
Maalämpöön siirtymisen hinta: 16 500 €
Kuoletusaika: 16 500 € : 2 090 € = 8 vuotta

Asiakkaallemme toteutunut maalämmön hintaesimerkki 2

Omakotitalo, rv. -74, 250 m2, 8 asukasta, varaava takka

  • Lämmityskustannukset sähköllä: 30 000 kWh x 0,12 €/kWh = 3600 €

  • Lämmityskustannukset maalämmöllä: 8200 kWh x 0,12 €/kWh = 984 €

Säästö vuodessa: 3 600 – 984 = 2 616 €
Maalämpöön siirtymisen hinta: 19 500 €
Kuoletusaika: 19 500 € : 2 616 € = 7,5 vuotta

Meiltä on myös mahdollisuus saada rahoitus maalämpöprojektille, kysy lisää!

Miten maalämmön asennus etenee?

Maalämpöurakoitsijan kartoituskäynti

Urakoitsija tutustuu talon vanhaan lämmitysjärjestelmään, jonka perusteella lopullinen arvio lämmitystarpeelle ja maalämmön kustannuksille tehdään.

Maalämpöpumpun asentaminen

Maalämmön asennus kestää 2-3 päivää. Tyypillisesti maalämpölaite asennetaan omakotitalon tekniseen tilaan vanhan lämmityslaitteen tilalle. Lämmitysjärjestelmän uusimisen aikana lämmitys ja lämmin käyttövesi ovat poikki enintään päivän.

Huolehdimme lupa-asiat puolestasi

Maalämmön porausta varten tarvitaan rakennusvalvonnasta toimenpidelupa. Luvan saanti kestää 1-4 viikkoa. Luvan myötä ratkeaa asennuksen lopullinen aikataulu.

Päivän poraustyöt

Poraustyöt kestävät talon koosta riippuen päivän tai kaksi. Muita ulkotöitä ovat vaakakeruuputkien ojan kaivaminen jakokaivolle ja talon sokkeliin, huoltokaivojen asennus sekä keruuputkien asennus ja läpivienti lämmönjakohuoneeseen sekä maanparannustyöt. Porausjäte johdetaan konttiin ja kuljetetaan pois tontilta.

Rakennusvalvonta määrittelee kaivon paikan

Lämpö voidaan ottaa maasta tai vedestä. Lämpökaivon paikan määrittelee rakennusvalvonta. Tätä ennen asukkaan tulee selvittää tontilla kulkevien vesi- ja viemärijohtojen sekä sähkökaapeleiden sijainnit. Kaivon syvyyteen vaikuttaa talon koko ja ikä, lämmitysjärjestelmän lämpötila- ja tehontarve, käyttöveden tarve sekä talon maantieteellinen sijainti.

Luovutus, opastus ja käyttökoulutus

Kun maalämpöjärjestelmä on valmis ja luovutettu, pidämme opastuksen ja käyttökoulutuksen sekä tarkistamme, että kaikki on varmasti kunnossa ja remontti eteni sovitusti.

Ekolämmön asiakkaista 97 % suosittelee meitä maalämpöjärjestelmän tekijäksi

Maalämpöalalla menestymisen edellytys on hyvin sujuneet projektit sekä tyytyväiset asiakkaat. Tutkimme säännöllisesti asiakastyytyväisyyttä, ja tutkimusten perusteella toteuttamamme maalämpöjärjestelmät ovat tuoneet asiakkaillemme merkittäviä säästöjä.

Tutustu tarkemmin asiakaskokemuksiin!

Kerromme mielellämme lisää

Hei, olen Mikko Väyrynen Ekolämmöstä  ja vastaan maalämpöjärjestelmien sujuvista toteutuksista. Ekolämmön yksi tärkeä peruspilari on rehellisyys ja tämä kenties erottaakin meidät muista. Tarjouksiin ei tule yllätyskuluja eikä projektit viivästy. Vain kokemus mahdollistaa tämäntyylisen projektin hallinnan. Jään odottamaan yhteydenottoasi!

Haluatko tietää mitä maalampö tulisi maksamaan sinun kohteessasi?

Tarjouspyyntö on täysin ilmainen, eikä sido sinua mihinkään!

Jätä meille maksuton tarjouspyyntö
2018-11-21T09:32:02+00:00