Ekolämpö osoitti luotettavuutensa maalämpöurakan aikana

As Oy Nokian Puropuisto säästää maalämmön ansiosta lähes 20 000 euroa vuodessa. Säästöjen lisäksi taloyhtiö on tyytyväinen projektin toteuttajan, Suomen Ekolämmön, toimintaan, jonka ansiosta yhtiö selvisi projektista ilman omaa työpanosta.

Nokian Puropuisto on kolmikerroksinen, vuonna 1973 rakennettu kerrostalo, joka käsittää 30 asuntoa ja kolme liikehuoneistoa. Taloyhtiön hallitus pohti kustannussäästöjä, jolloin esiin nousi lämmitysjärjestelmän vaihto. – Hallituksessa mietittiin, miten asuinkustannuksia saataisiin alennettua. Todettiin, että ainut järkevä vaihtoehto on lämmityskustannusten alentaminen, koska se on kaikkein suurin menoerä budjetissa, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pentti Veijola.

”Lopputulos on erittäin hyvä. Maalämpölaitteistoon ei tarvitse koskea eikä tehdä mitään säätöjä.”

Tutustu videolta tarkemmin As Oy Puropuiston kokemukseen.

Projektiin ryhdyttiin pikaisella aikataululla

Taloyhtiö päätti toteuttaa lämmitysjärjestelmän vaihdon ja kilpailutti urakan. Tarjouspyynnöt jätettiin kaikille Pirkanmaan alueella toimiville, taloyhtiön luotettavaksi toteamille yrityksille. Näistä toteuttajaksi valittiin Suomen Ekolämpö. – Vertailimme tarjouksia ja totesimme, että Ekolämmön tarjous oli kokonaisvaltaisesti ottaen paras. He ovat luotettava, NIBEn laitteistoa tarjoava yritys, jonka hinta oli kohdallaan, Pentti sanoo.

Sujuva ja kokonaisvaltainen toimitus

Pentti on tyytyväinen, että taloyhtiö uskoi projektin Suomen Ekolämmön käsiin. Nokian Puropuiston hallituksella tai asukkailla ei ole projektista pahaa sanottavaa – päinvastoin. – Asennusprosessi sujui hyvin ja aikataulun mukaisesti. Yhteydenpito toimi, ja jos jotain ongelmia tuli, ne hoituivat ensiluokkaisella tavalla. Ekolämpö vastasi myös rakennuslupaasioista ja turvallisuuden valvonnasta, Pentti summaa projektin sujuvuuteen vaikuttaneita tekijöitä.

Huoleton järjestelmä ja merkittävät kustannussäästöt

Merkittävimmiksi hyödyiksi Pentti toteaa maalämpöjärjestelmän huolettomuuden sekä sen myötä saatavat kustannussäästöt. Taloyhtiön ei tarvitse nyt nostaa yhtiövastiketta, vaan sitä voidaan jopa laskea. – Lopputulos on erittäin hyvä. Maalämpölaitteistoon ei tarvitse koskea eikä tehdä mitään säätöjä. Homma toimii ihan moitteetta. – Merkittävin hyöty on kuitenkin energiankulutuksesta saatavat säästöt. Tällaisen taloyhtiön lämmityskulut ovat vuodessa 30-40 tuhatta euroa. Jos siitä leikataan puolet pois, raha näkyy vastikkeessa ja alentaa asumiskustannuksia merkittävästi, Pentti päättää.

Lue myös haastattelun perusteella kirjoitettu artikkeli pdf-muodossa. Asiakastarinan on toteuttanut puoluettomasti Suomen Asiakaskokemukset Oy.

Lataa pdf