Lämmitysmuotojen vertailu

Ennen lämmitysmuodon vaihtamista on tärkeää tehdä vertailua siitä mikä lämmitysmuoto parhaiten vastaa omiin tarpeisiin. Tiedätkö mitä kaikkea eri lämmitysmuotojen välillä kannattaa vertailla?

Olennaisimmat vertailukohteet

Lämmitysmuotojen vertailussa tulee luonnollisestikin ensimmäiseksi mieleen se, että mitä lämmitys tulisi maksamaan missäkin vaihtoehdossa. Mutta koska lämmitysjärjestelmän valinta on yksi isoimmista ja pitkävaikutteisimmista asumiseen liittyvistä päätöksistä, kannattaa asiaan perehtyä huolella ja laaja-alaisesti. Olennaisia vertailukohteita ovat:

  • Lämmitysenergian hinta
  • Toimintavarmuus
  • Huoltovapaus
  • Ekologisuus
  • Investoinnin kannattavuus pidemmällä ajanjaksolla

Jyväskylän yliopisto on ollut mukana EU-tasoisessa BioHousing-projektissa, jonka tavoitteena on tutkia ja kertoa uusista biolämmitysratkaisuista. Seuraava vertailutaulukko on otettu BioHousing-verkkosivuilta.

lammitysvaihtoehdot

Miten maalämpö pärjää vertailussa?

Kuten yllä olevasta taulukosta näkee, maalämpö pärjää vertailussa hienosti. Ainoa isompi miinusmerkki tulee siitä, että maalämmön investointi on tosiaan muihin lämmitysmuotoihin nähden merkittävä.

Edullisten käyttökustannusten vuoksi takaisinmaksuaika on pääosin vain 5-10 vuotta.

Kaiken kaikkiaan maalämmön energiakustannus on edullisimmasta päästä. Nykyisillä laitteistoilla maalämpö on myös toimintavarma ja huoltovapaa lämmitysmuoto. Maalämpö käyttää hyödykseen uusiutuvaa aurinkoenergiaa ollen siten myös erittäin ympäristöystävällinen vaihtoehto.

Mitä maalämpö maksaisi sinun kohteessasi?

Hinta-arvion omalle kohteellesi saat jättämällä ilmaisen tarjouspyynnön.

Katso myös