Onko maalämpö kannattava lämmitysmuoto taloyhtiöissä? Miten taloyhtiöiden on suositeltavaa edetä maalämmön hankinnassa? Mistä saisi kootusti tietoa asiaan liittyen?

Maalämmön käyttö taloyhtiöissä on yleistymässä

Maalämpöön siirtyminen on tapahtunut nopeammin omakotitaloissa kuin taloyhtiöissä, mutta sen hankinta taloyhtiöihin on yleistymässä koko ajan. Miksi? Taloyhtiöissäkin on alettu miettimään käytetyn lämmitysmuodon energianhintaa ja ekologisuutta. Tästä syystä kiinnostus uusiutuvaan energian käyttöön sekä huolettomampaan lämmitysmuotoon on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana.

Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry raportoi jäsenkirjeessään (1/2012), että Suomi on ohittanut Ruotsin lämpöpumppujen hankinnassa vuonna 2011. Vertailu tehtiin maan asukaslukuun suhteutettuna. Tämä varmasti osittain johtuu siitä, että myös taloyhtiöt ovat Suomessa heränneet maalämmön käyttöön.

Kaipaatko lisää tietoa maalämmöstä taloyhtiöissä?

Onko maalämpö oikeasti hyvä vaihtoehto omaan taloyhtiöön mietityttää monia taloyhtiön hallituksia, isännöitsijöitä sekä totta kai myös asukkaita. Helpottaaksemme näiden pohdintojen tekemistä, kokosimme meiltä usein kysytyt kysymykset maalämmöstä taloyhtiöissä yhdeksi materiaaliksi, jonka voit nyt ladata itsellesi tämä päivityksen lopusta.

Usein kysytyt kysymykset maalämmöstä taloyhtiöissä

Opas vastaa muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Miksi maalämpö kannattaa taloyhtiöissä?
  • Mikä on maalämmön kovin kilpailija taloyhtiöissä ja mikä on maalämmön etu siihen nähden?
  • Toimiiko maalämpö taloyhtiöissä myös kovilla pakkasilla?
  • Onko sillä väliä onko taloyhtiössä patteri- vai lattialämmitys
  • Mikä on maalämmön takaisinmaksuaika taloyhtiöissä?

Tämän lisäksi opas sisältää myös esimerkkilaskelman maalämmön kannattavuudesta sekä listaa miten maalämmön hankinnassa olisi hyvä edetä.

Lataa Maalämpö taloyhtiöissä UKK!